Vaniljbullar i långpanna med frosting

Supergoda och saftiga vaniljbullar som bakas i en långpanna och toppas med frosting!


Detta behöver du:

18st bullar

50g jäst

5dl mjölk

0,75dl socker

1,5tsk vaniljsocker

150g rumsvarmt smör

14dl vetemjöl

Fyllning:

200g rumsvarmt smör

1,5 msk vaniljsocker

1,5dl socker

Frosting:

100g philadelphiaost

1dl florsocker

5msk rumsvarmt smör

Såhär gör du: Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Blanda ner strösocker, vaniljsocker och smöret i bitar, blanda runt så att jästen löser upp sig. Blanda ner vetemjölet och knåda ihop till en deg, antingen för hand eller i en köksassistent. När degen släpper från bunkens kanter är den färdig arbetad, låt sedan degen jäsa i 40min.

Under tiden degen jäser gör du fyllningen. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål och ställ åt sidan.

När degen jäst färdigt kavlar du ut den till en stor fyrkant och brer på fyllningen. Rulla sedan ihop degen till en rulle och skär den i 18 delar. lägg nu bullar tätt ihop i en långpanna och låt jäsa i 60min.

Medans bullarna jäser gör du frostingen. Vispa ihop philadelphiaost, florsocker och smör i en skål och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

När bullarna jäst färdigt penslar du dem med ett uppvispat ägg och gräddar i mitten av ugnen i 15min. låt sedan bullar svalna och bred på frostingen.

Gillar

Kommentarer