Solskensbullar


12-14 stycken bullar
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
50 g rumsvarmt smör
10-12 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
Vaniljkräm
1 dl socker
4 msk majsstärkelse
2 msk smör
4 st äggulor
5 dl mjölk
1 st vaniljstång (alternativt 2 tsk vaniljsocker)
Såhär gör du: Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Blanda ner strösocker, kardemumma, smöret och vetemjölet. Knåda ihop till en deg, antingen för hand eller i en köksassistent. När degen släpper från bunkens kanter är den färdig arbetad.
Rulla degen till 15 st bollar och placera ut dem på två stycken plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under en bakduk till dubbel storlek.
Häll alla ingredienser (förutom vaniljstången/vaniljsockret i en kastrull, värm under konstant vispande på medelhögvärme. När krämen tjocknat silar du ner den i en skål. Skrapa och blanda sedan ner fröna från vaniljstången eller vaniljsocker. Sätt plast över skålen och sätt in den i kylskåpet så att den blir kall.