Sockerbullar med citron och vanilj 

Detta behöver du:

15st bullar

50 g jäst

2,5 dl mjölk

1 dl socker

75g rumsvarmt smör

10-12dl vetemjöl

Fyllning:

150 g smör rumsvarmt

0,75 dl socker

0.5 dl farinsocker

1 citron (skalet)

Såhär gör du: Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Blanda ner strösocker och smöret i bitar. Blanda ner vetemjölet och knåda ihop till en deg, antingen för hand eller i en köksassistent. När degen släpper från bunkens kanter är den färdig arbetad.

Bland ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål.

Kavla sedan ut degen till en stor fyrkant och bre på fyllningen. Vik degen på mitten och skär den i remsor i ca 2-3 cm. Skär sedan ett snitt på mitten av remsorna. Fläta och snurra sedan ihop remsorna till bullar. Lägg bullarna på plåtar och låt bullarna jäsa i 1,5 timme.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Grädda bullarna i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna något och pensla dem sedan med smör och doppa dem i socker. Njut!

Gillar

Kommentarer