Saffranssnurror med vanilj 

Detta behöver du:

12st Bullar

50g jäst

50g rumsvarmt smör

1dl socker

2 paket saffran

5dl mjölk

10-12 dl vetemjöl

Fyllning:

100g rumsvarmt smör

0,7dl socker

1msk vaniljsocker

Såhär gör du: Blanda ut saffran och jäst i mjölken ,tillsätt sockret. Häll i mjölet lite i taget och knåda till en deg (enklast i maskin) ha i smöret i bitar och fortsätt knåda. Låt sedan degen jäsa i 60 minuter.

Under tiden gör du fyllningen, blanda smöret och sockret. Ställ åt sidan.

När degen jäst färdigt kavlar du ut den till en fyrkant och brer på fyllning i ett jämt lager. Vik sedan degen på mitten. Skär degen i remsor ca 2-3 cm. Skär sedan ett snitt på mitten av remsorna. Fläta och snurra din remsor till en bulle. Låt bullarna jäsa i 20 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. När bullarna jäst färdigt penslar du dem med ägg och strör på pärlsocker och gräddar dem mitt i ugnen på 200 grader i 8-1o minuter.

Gillar

Kommentarer