saffransbullar i långpanna med vit chokladfyllning 

Detta behöver du:

12st stora bullar

50g jäst

50g rumsvarmt smör

1dl socker

2 paket saffran

5dl mjölk

10-12 dl vetemjöl

Fyllning:

150g vit choklad

50g rumsvarmt smör

100g philadelphia

Såhär gör du: Blanda ut saffran och jäst i mjölken ,tillsätt sockret. Häll i mjölet lite i taget och knåda till en deg (enklast i maskin) ha i smöret i bitar och fortsätt knåda. Låt sedan degen jäsa i 60 minuter.

Under tiden gör du fyllningen, smält chokladet och låt det svala något. Bland Philadelphia och smör, blanda ner chokladen.

När degen jäst färdigt kavlar du ut den till en fyrkant och brer på fyllning i ett jämt lager. Rulla sedan ihop degen till en rulle (som när du gör kanelbullar) skär sedan rullen i 12 delar och placera dem tätt intill varandra i en långpanna eller större form. Låt sedan bullarna jäsa i 30min.

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. När bullarna jäst färdigt penslar du dem med ägg och strör på pärlsocker och gräddar dem mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter.

Gillar

Kommentarer