Rulltårta med daim 

Detta behöver du:

3 st ägg

2 dl socker

1,5 dl mjöl

0,5 dl kakao

1 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk


Fyllning:

2 dl vispgrädde

175g marabou daim


Så här gör du: Börja med fyllningen, smält daim tillsammans med vispgrädde i en kastrull på svag värme (det ska inte börja koka). När allt är smält häller du ner det i en skål, ställ in skålen i kylen i minst 4 timmar.

Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Vispa ägg & socker pösigt. Sikta sedan ner alla torra ingredienser & blanda till sist ner mjölken, blanda sedan försiktigt ihop allt till en smet. Bre ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda rulltårtan i mitten av ugnen i 5-7 minuter, låt rulltårtan svalna helt.

Vispa sedan upp fyllningen med en elvisp & bre ut den jämnt över hela rulltårtan. Rulla försiktigt ihop rulltårtan från långsidan. Dekorera gärna rulltårtan med florsocker, grädde och hackad daim om du vill.

Servera och njut!

Gillar