Rulltårta med daim


Detta behöver du:
3 st ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
2 dl vispgrädde
175g marabou daim
Så här gör du: Börja med fyllningen, smält daim tillsammans med vispgrädde i en kastrull på svag värme (det ska inte börja koka). När allt är smält häller du ner det i en skål, ställ in skålen i kylen i minst 4 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Vispa ägg & socker pösigt. Sikta sedan ner alla torra ingredienser & blanda till sist ner mjölken, blanda sedan försiktigt ihop allt till en smet. Bre ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda rulltårtan i mitten av ugnen i 5-7 minuter, låt rulltårtan svalna helt.
Vispa sedan upp fyllningen med en elvisp & bre ut den jämnt över hela rulltårtan. Rulla försiktigt ihop rulltårtan från långsidan. Dekorera gärna rulltårtan med florsocker, grädde och hackad daim om du vill.
Servera och njut!
Kommentarer