Prinsesstårta


Tårtbotten:
4 ägg
3dl socker
50g smör
2dl mjölk
1tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
4dl vetemjöl
Fyllning:
3dl hallonsylt
3dl vaniljkräm (färdig eller gör egen)
5 dl vispgrädde
1 st marsipan lock
Såhär gör du: Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Vispa ägg & socker pösigt. Sikta ner vaniljsocker, vetemjöl & bakpulver. Smält smöret tillsammans med mjölken & blanda ner i smeten. Häll ner smeten i en smord springform 20 cm i diameter & grädda botten i mitten av ugnen i 30 minuter.
När botten har svalnat delar du den i 3 delar. På den första botten brer du på hallonsylt, på nästa botten vaniljkräm (jag använde färdig denna gången) sedan lägger du sista botten ovanpå som ett lock. Vispa grädden och bre ett tjockt lager runt och ovanpå hela tårtan. Klä in tårtan med marsipan, dekorera på valfritt sätt och pudra över florsocker, servera!