Påskrulltårta 

Detta behöver du:

Rulltårtan:

3 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl mjölk


Fyllning:

3 dl valfri sylt

4 dl vispgrädde

400 g gul marsipan

Så här gör du: Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Vispa ägg & socker pösigt. Sikta sedan ner vetemjöl, bakpulver & vaniljsocker. Blanda ner mjölken & vänd försiktigt ihop allt till en slät smet. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper & grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter. Vänd sedan rulltårtan upp & ner, dra försiktigt av bakplåtspappret. Låt sedan rulltårtan svalna helt.

Vispa grädden. Bre först sylten på rulltårtan & sedan ett lager vispgrädde ovanpå. Rulla försiktigt ihop rulltårtan. Kavla ut marsipanen tunt & rulla in rulltårtan i marsipanen. Dekorera med vispgrädde & chokladägg. Servera!

Gillar

Kommentarer