Morotskaka

Detta är en av min favoritkakor!

Detta behöver du:

2 ägg

1,5dl socker

2st rivna morötter

0,75dl farinsocker

2dl vetemjöl

1tsk bakpulver

1tsk vaniljsocker

1tsk kanel

0,5 tsk kardemumma

0,5tsk muskotnöt

0,5tsk salt

1,5dl mild olivolja

Frosting:

300g färskost

2dl vispgrädde

1dl florsocker

1tsk vaniljsocker

Såhär gör du: Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Riv morötterna fint och blanda ner i äggen tillsammans med vetemjöl, farinsocker, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, salt och muskotnöten. Blanda ihop till en slät smet och häll i olivoljan, blanda runt och häll upp smeten i en smord springform (20cm i diameter). Grädda kakan i mitten av ugnen i 30min. Medans kakan är ugnen gör du frostingen.

Vispa ihop alla ingredienser till frostingen i en skål med hjälp av en elvisp och ställ åt sidan.

När kakan är färdig i ugnen tar du ut den & låter den svalna (TA INTE UR DEN UR FORMEN). När kakan har svalnat häller du frostingen över kakan och sätter in den i kylen eller frysen tills frostingen sätter sig. Lossna sedan kakan försiktigt ur formen och skär upp kakan i bitar & servera.

Gillar

Kommentarer