Kanelbullar

18-20 stycken bullar
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
50 g rumsvarmt smör
10-12 dl vetemjöl
1 ,5 tsk kardemumma
Fyllning
1,5 dl socker
200g rumsvarmt smör
2 msk kanel
2 msk farinsocker
Innan gräddning
1 ägg
pärlsocker
Såhär gör du: Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Blanda ner vetemjöl, strösocker, kardemumma & smör. Knåda ihop till en deg, antingen för hand eller i en köksassistent. När degen släpper från bunkens kanter är den färdigarbetad.
Blanda ihop fyllningen, rör snabbt ihop alla ingredienser i en skål. Kavla ut degen till en stor rektangel. Bre ut fyllningen och rulla ihop degen till en rulle från långsidan. Skär sedan rullen i 2 cm breda bitar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Låt bullarna jäsa i 2 timmar under en bakduk.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. När bullarna jäst färdigt penslar du dem med ett uppvispat ägg och strör över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 10 minuter, låt svalna och njut!