Kanelbullar

18-20 stycken bullar

50 g jäst

5 dl mjölk

1 dl socker

50 g rumsvarmt smör

10-12 dl vetemjöl

1 ,5 tsk kardemumma


Fyllning

1,5 dl socker

200g rumsvarmt smör

2 msk kanel

2 msk farinsocker


Innan gräddning

1 ägg

pärlsocker

Såhär gör du: Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Blanda ner vetemjöl, strösocker, kardemumma & smör. Knåda ihop till en deg, antingen för hand eller i en köksassistent. När degen släpper från bunkens kanter är den färdigarbetad.

Blanda ihop fyllningen, rör snabbt ihop alla ingredienser i en skål. Kavla ut degen till en stor rektangel. Bre ut fyllningen och rulla ihop degen till en rulle från långsidan. Skär sedan rullen i 2 cm breda bitar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Låt bullarna jäsa i 2 timmar under en bakduk.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. När bullarna jäst färdigt penslar du dem med ett uppvispat ägg och strör över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 10 minuter, låt svalna och njut!

Gillar

Kommentarer