Blåbärspajbullar


Detta behöver du:
15 stycken bullar
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
50 g rumsvarmt smör
10-12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör rumsvarmt
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl blåbärssylt
Smuldeg:
50 g smör
0,5 dl socker
0,75 dl havregryn
1 dl vetemjöl
Såhär gör du: Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Blanda ner strösocker och smöret i bitar. Blanda ner vetemjölet och knåda ihop till en deg, antingen för hand eller i en köksassistent. När degen släpper från bunkens kanter är den färdig arbetad.
Bland ihop alla ingredienser (förutom blåbärssylten!!) till fyllningen i en skål.
Kavla sedan ut degen till en stor fyrkant och bre på fyllningen. Vik degen på mitten och skär den i remsor i ca 2-3 cm. Skär sedan ett snitt på mitten av remsorna. Fläta och snurra sedan ihop remsorna till bullar. Lägg bullarna på plåtar och låt bullarna jäsa i 1,5 timme.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Gör ett litet hål i mitten av bullarna som du fyller upp med blåbärssylt. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen och strö över bullarna. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna något och pensla dem sedan med sockerlag (1 dl vatten och 0,5 dl socker som du snabbt kokar ihop). Njut!